2009. november 8., vasárnap

A dohányzás okozta betegségek

A dohányzás egy csomó súlyos betegséget okoz, szerintem te is simán fel tudsz sorolni vagy tízet fejből. Próbáld most meg. És kérlek, ne hagyd ki az impotenciát, meddőséget, gégerákot, érszűkületet (tudod, aminek amputált végtagok az eredményei), fogínysorvadást (amitől kihullanak a fogaid), a szembetegségeket (az öregkori vakságot például), az állandó erőtlenséget és az idő előtti öregedést sem.

Mi, dohányosok a tökélyre fejlesztettük azt a képességünket, hogy nap mint nap ne nézzünk szembe a dohányzás ártalmaival. Az egyik fülünkön be, a másikon ki. Ilyen velünk nem történhet meg, csak mással. Hát ez tévedés. Szokott fájni a fejet? Szokott fájni a gyomrod? Érzel furcsa viszketés-szerű érzést a lábadban esténként? Keveset mozogsz, mert fáradt vagy? Megnézted a fogínyedet a tükörben és visszahúzódott a fognyakadról? A véredben túl sok a koleszterin? Az ultrahang enyhe meszesedést mutatott ki a nyaki ütőeredben? Még mindig azt gondolod, hogy ez veled nem történhet meg? Hiszen éppen most történik!

Nyugi, nem akarlak halálra riogatni rákos tüdők, gégemikrofonok és levágott lábak látványával, nem vagyok én olyan. Csak azt szeretném elmondani, hogy rájöttem, hogy mi dohányosok milyen fantasztikusak vagyunk az önáltatásban.







Na jó, azért egy gégemikrofonos mégis becsúszott. Bocs.
| Elküldöm e-mailben >>

0 megjegyzés:

 

Nem szívok többet - Copyright © 2009 by me